Novosti

29/07/2011

Brijuni Rivijera

Na Sjednici Gradskog Vijeća Grada Pule održanoj 27. srpnja 2011. godine izglasana je Odluka o davanju suglasnosti na Prijedlog ugovora o provedbi razvojnog programa "Brijuni Rivijera" na lokacijama Pineta, Hidrobaza i Otok Sv. Katarina - Monumenti.
Istarska županija potaknula je realizaciju projekta "Brijuni Rivijera" s ciljem kvalitetnog vrednovanja Brijunskog otočja i njegova priobalja. Naime, poznato je da su i otočje i priobalje, prvenstveno iz povijesnih razloga, u nedavnoj prošlosti imali poseban status.
Područje projekta "Brijuni Rivijera" obuhvaća tri jedinice lokalne samouprave, gradove Pulu i Vodnjan te općinu Fažana. Sam  projekt trebao bi značajno promijeniti sadašnju sliku istarskog i hrvatskog turizma.
Projekt "Brijuni Rivijera" obuhvatit će neposredno samo dio cjelokupnog područja i neke lokalitete, ali cjelinu tvore i druge površine, naselja i građevine, što znači da će svi korisnici prostora i sudionici projekta morati koordinirano djelovati.
Sukladno ovlaštenju Gradskog vijeća Grada Pule gradonačelnik Boris Miletić potpisao je 29. srpnja ove godine na Brijunima Ugovor o provedbi razvojnog programa "Brijuni Rivijera" na lokacijama Pineta, Hidrobaza i Otok Sv. Katarina - Monumenti čime su ostvareni su uvjeti za raspis međunarodnog natječaja na kojem će se odabrati najpovoljniji ponuditelji - potencijalni investitori. S odabranim investitorima sklopit će se predugovori, nakon čega će biti izrađeni urbanistički i detaljni planovi uređenja za lokacije Razvojnog programa. Izrada ovih planova preduvjet je za osnivanje prava građenja, služnosti i zakupa kao daljnje faze realizacije projekta.
Nakon isteka ugovornog razdoblja, posjed nekretnina vrati će  se zemljišnoknjižnim vlasnicima zajedno s izgrađenim objektima i infrastrukturom, bez obveze vlasnika zemljišta na plaćanje naknade za izgrađene objekte i infrastrukturu.

Detaljne informacije o lokacijama obuhvaćene ugovorom: 

Lokacija Hidrobaza:
-         1000 ležajeva
-         Koncept  hotela sa minimalno 4*
-         Razdoblje poslovanja: cjelogodišnje
-         Zaposleni: direktno 256, indirektno 287 (ukupno = 543)
-         Procjena vrijednosti investicije:€80 milijuna

Lokacija Otok Sv. Katarina i Monumenti:
-         Komplekst mještovite namjene i namjene luke nautičkog turizma
-         Hotel minimalno 4* (200 ležajeva)
-         Dvije marine sa maksimalnim brojem od 550 vezova u moru (400+150) s pripadajućim sadržajima te maksimalnim brojem od 1200 ( 1000 + 200 ) vezova na kopnu s pripadajućim sadržajima
-         Zaposleni: direktno 224, indirektno 251 (ukupno = 474)
-         Procjena vrijednosti investicije: €80 milijuna 

Lokacija Pineta:
-         650 ležajeva hotelskog tipa, 300 ležajeva apartmani i vile
-         Zaposleni: direktno 388, indirektno 435 (ukupno = 823)
-         Procjena vrijednosti investicije: 80 milijuna eura 

Ukupna procjena investicija na navedene tri lokacije s pratećom infrastrukturom: 300-330 milijuna eura. 

Dokumenti:

Javni natječaj za izbor najboljih investitora za provedbu Razvojnog programa "Brijuni Rivijera" prema BOT modelu

Obavijest o namjeri davanja koncesije na pomorskom dobru u svrhu izgradnje i gospodarskog korištenja luka posebne namjene: 1) "Luka nautičkog turizma - Sveta Katarina" na dijelu k.o. Pula i dijelu k.o. Štinjan; i 2) "Luka 2" na dijelu k.o. Štinjan na lokaciji Razvojnog programa Brijuni Rivijera - "Otok Sv. Katarina - Monumenti"

Javni natječaj za izbor najboljeg ponuditelja kao investitora za provedbu Razvojnog programa "Brijuni Rivijera" na lokaciji Hidrobaza (Pula)

Ugovor o provedbi razvojnog programa "Brijuni Rivijera", na lokacijama Pineta, Hidrobaza i Otok Sv. Katarina Monumenti

Protokol uz ugovor o provedbi razvojnog programa "Brijuni Rivijera", na lokacijama Pineta, Hidrobaza i Otok Sv. Katarina - Monumenti

Novosti:

30. siječnja 2014. - Održana stručna rasprava o izmjenama GUP-a

28. ožujka 2013. - Pokreće se izrada Urbanističkog plana uređenja područja "Sv. Katarina- Monumenti".

30. kolovoza 2011. godine - Uskoro raspisivanje Javnog natječaja za Brijuni Rivijeru

29. srpanj 2011. godine - Na Brijunima potpisan Ugovor o provedbi projekta Brijuni Rivijera

27. srpnja 2011. godine - Gradsko vijeće dalo suglasnost za razvojni program Brijuni Rivijera