Novosti

02/08/2011

Pula dobila novih 87 parkirališnih mjesta

Kako je prošlog petka, nakon pregleda izvedenih radova parkiralište Karlo Rojc sjever pušteno u upotrebu, gradonačelnik Pule Boris Miletić danas ga je, u pratnji pročelnika Upravnog odjela za komunalni sustav i imovinu Grada Damira Prhata predstavio i novinarima. Miletić je naglasio kako novi, besplatni parkirališni prostor broji ukupno 87 uređenih parkirnih mjesta te je pozvao sve građane da ga koriste, jer je od centra grada udaljeno svega desetak minuta hoda.
Prhat je istaknuo kako je izgradnja parkirališta na sjevernom dijelu Karla Rojca obuhvaćena Programom gradnje objekata i uređaja komunalne infrastrukture za 2011. godinu. Nakon izrade projektne dokumentacije, odnosno idejnih i glavnih projekata, ishodovane su zakonom propisane dozvole  za gradnju.
U prvoj polovici ove godine proveden je natječaj javne nabave za izvođenje radova izgradnje, a odabran je izvođač CESTA d.o.o. Pula, dok je za stručni nazor gradnje provodilo poduzeće t.d. Burić d.o.o. Pula. Ugovoreni iznos za izvođenje radova je 629.015,55 kn bez PDV-a, a za stručni nadzor gradnje16.608,37 kn bez PDV-a. Izvođač je u posao uveden 24. svibnja 2011. godine, uz 60-dnevni rok za izvođenje radova.
Gradu Pula, odnosno izvođaču radova, u rujnu, kada vremenske prilike dopuste, predstoji uređenje zelene površine uz parkiralište;sijanje trave i sadnja stabala, niskog raslinja i grmova. Osim toga predstoji i dovršetak radova na rekonstrukciji javne rasvjete - montaža stupova, a radovi će biti okončani tijekom kolovoza.