Novosti

02/08/2011

Gradonačelnik primio nagrađene judaše Istarskog borca

Gradonačelnik Pule Boris Miletić te pročelnik Upravnog odjela za društvene djelatnosti Erik Lukšić primili su danas u Gradskoj palači predstavnike i članove judo kluba Istarski borac. Povod prijema nedavno je završena Europska Olimpijada mladih - EYOF (European youth olympic festival) na kojoj su mladi Puljani i članovi kluba, Matej Grubiša i Tin Mihael Capar postigli zavidne rezultate. Europska Olimpijada mladih održava se u turskom Trabzonu, već dvadeset godina svake neparne godine, a ovogodišnje je izdanje okupilo delegacije svih 49 europskih zemalja sa 4000 sportaša.
Matej Grubiša je, osvojivši srebrnu medalju u kategoriji preko 90 kilograma, ostvario povijesni uspjeh. Kao najlakši predstavnik u kategoriji izborio je plasman u finale, u kojemu je poražen od ukrajinskog predstavnika. Matej je tako ostvario i najveći pojedinačni rezultat u povijesti pulskog kluba, što je potvrda dugogodišnjem kvalitetnom radu u klubu, koji je inače posebno orijentiran na mlade sportaše. Tin Mihael Capar je natjecanje u kategoriji do 55 kg okončao plasiravši se na deveto mjesto.
Čestitajući mladim nadama pulskog sporta, Miletić je naglasio kako svojim radom i uspjesima mogu biti uzor vršnjacima. Dopredsjednik Hrvatskog judo saveza Dean Bogić kazao je kako je Istarski borac godinama jedan od najboljih judo klubova u hrvatskoj, dok je predsjednica kluba Marija Davidović Babić izrazila zadovoljstvo dosadašnjom suradnjom Grada i kluba.
Hrvatski sportaši osvojili su na Olimpijadi mladih ukupno četiri medalje, od čega čak tri u judu (po jednu svake boje), te jednu broncu iz atletike (kladivo djevojke). Oba pulska kadeta za dva tjedna nastupit će i na svjetskom prvenstvu koje se održava u Kijevu.