Novosti

03/08/2011

Gradonačelnik na druženju s novinarima - Razvoj Pule na čvrstim temeljima

Na tradicionalnom druženju s novinarima prvi čovjek Grada Pule Boris Miletić danas je razgovarao o najaktualnijim temama iz djelokruga rada pulske Gradske uprave. Kao najznačajnije projekte za Pulu ali i širu istarsku zajednicu Miletić je naveo projekte Brijuni Rivijere i gradnje nove pulske opće bolnice. Govoreći o Brijuni Rivijeri Miletić smatra kako će u velikoj mjeri doprinijeti snažnom razvoju grada, a posebice pri zapošljavanju, što je u vrijeme krize od iznimne važnosti.

Na nedavno održanoj sjednici Vlade u Umagu potpisan je ugovor između Vlade i Istarske županije o gradnji nove pulske bolnice. Za taj je projekt Grad već uložio značajna sredstva, oko 18 milijuna kuna, kazao je Miletić, ističući kako je realno očekivati da se nakon javnog natječaja, tijekom 2012. godine krene s prvim konkretnim građevinskim radovima.

Miletić je pozdravio i nedavno prepuštanje bivšeg državnog vojnog područja Vallelunga Gradu Puli, čiji će prostor za vrijeme trajanja protupožarne sezone koristiti Javna vatrogasna postrojba Pula i Dobrovoljno vatrogasno društvo Pula.

Zadovoljan je gradonačelnik i turističkom sezonom, naglasio je kako je prema nekim pokazateljima čak 4% bolja nego prošlogodišnja. Komentirao je da mnogi strani ali i sve više domaćih gostiju izabiru upravo Pulu kao mjesto za odmor. Osvrnuo se Miletić i na bogato pulsko kulturno ljeto koje ove godine od lipnja do rujna, nudi 185 dana događanja kroz 80 manifestacija gdje svatko može pronaći nešto za sebe.