Novosti

04/08/2011

Grad Pula pomaže Somaliji

Gradonačelnik Pule Boris Miletić je danas, 04. kolovoza, u nazočnosti gradskih pročelnika održao konferenciju za novinare na kojoj je izvjestio o aktima donesenim u razdoblju od 28. srpnja do 03. kolovoza ove godine.

Odlukom gradonačelnika iz proračunskih će se zaliha na žiro račun UNICEF-a uplatiti svota od 10.000 kuna, za pomoć Somaliji, čiji su stanovnici suočeni s glađu. Na taj način šalje se i simbolična poruka o socijalnoj osviještenosti Gradske uprave i Puljana.

Od ostalih odluka koje je Miletić donio valja spomenuti i Odluku o izradi Strategije gospodarskog razvoja Pule koja je povjerena Sveučilištu Jurja Dobrile, Odjelu za ekonomiju i turizam, a sredstva, 65 tisuća kuna, će se osigurati rebalansom proračuna.

Donesen je i Zaključak o utvrđivanju prijedloga Rješenja o imenovanju članova Kazališnog vijeća Istarskog narodnog kazališta - Gradskog kazališta Pula. Naime, istekom mandata Kazališnog vijeća, bilo je nužno imenovati nove članove Vijeća, kao predstavnike osnivača, na mandat od 4 godine. Ovim aktom je Gradskom vijeću Grada Pule predloženo da imenuje Eldu Krajcar Percan i Šimu Vidulina, koji je tu dužnost obavljao i u prethodnom mandatu. Usvojena su i dva izvješća; Izvješće o intervencijama Javne vatrogasne postrojbe Pula za razdoblje od 01. travnja do 30. lipnja 2011. godine te Informacija o stanju sigurnosti na području Grada Pule u prvom polugodištu 2011. godine

Navedeni, kao i svi ostali akti gradonačelnika doneseni od 28. srpnja do 03. kolovoza 2011. godine, dostupni su na službenim internetskim stranicama Grada Pule u poglavlju 'Akti gradonačelnika'.