Novosti

10/08/2011

Skupna izložba autorica iz Rojca u Sv. Lovreču

Sinoć je, utorak 09. kolovoza 2011. godine, otvorena skupna izložba u galeriji Placa u Sv. Lovreču. Izložba je organizirana povodom dana općine Sv. Lovreč, odnosno slavlja dana sv. Lovre i činila je krunu kulturnog djela ove proslave.

Svoje radove izložile su Aleksandra Rotar, Gordana Ivančić, Jadranka Ostić, Ksenija Tomičić, Marina Orlić, Sanja Simeunović Bajec i Suzana Žirovnik Kariko. Autorice na izložbi su žene iza kojih stoje godine predanog rada, koje su svoja djela izlagale gotovo po cijelom svijetu te su priznate od strane javnosti, ali i struke, a povezuje ih zajednički radni prostor koji je dakako i mnogo više od toga.

Izložbu je organizirala i prigodnim riječima otvorila Roberta Weissman Nagy, stručna suradnica galerije, aktivna kiparica i pedagoška djelatnica koja, kao i autorice čija su djela izložena, svoj radni prostor ima u Rojcu.

Likovna djelatnost je dio Rojca koja je vrlo snažno obilježila samu zgradu, ali i Rojc kao projekt. Prije nešto više od mjesec dana imali smo priliku pogledati skupnu izložbu rojcovskih likovnjaka u zajedničkom prostoru Dnevnog boravka CGU Rojc, a izložbom u Sv. Lovreču nastavlja se zajednička nit likovnosti rojcovske provenijencije koja ovim putem izlazi izvan zidina Rojca.