Novosti

12/08/2011

Akti gradonačelnika

Gradonačelnik Pule Boris Miletić je danas, 12. kolovoza, u nazočnosti gradskih pročelnika održao konferenciju za novinare na kojoj je izvjestio o aktima donesenim u razdoblju od 04. do 11. kolovoza ove godine.

Odlukom gradonačelnika Plivačkom klubu Pula dodijeljen je na korištenje poslovni prostor od 105.63 m²,na određeno vrijeme od 10 godina za obavljanje sportske djelatnosti od interesa za Grad Pulu. Donesen je i zaključak o utvrđivanju prijedloga Odluke o osnivanju i prijenosu prava građenja u korist Istarske županije - Centar novih tehnologija na Vidikovcu. Akt je to iz djelokruga Gradskog vijeća, kojeg je ono i donijelo na jučerašnjoj sjednici, a kojim se predlaže osnivanje prava građenja na nekretnini na području Vidikovca, gdje već postoji izgrađena zgrada praktikuma, u korist Istarske županije, a sve u cilju provedbe projekta "Pulske srednje škole". Još je jedan akt donesen iz djelokruga Gradskog vijeća, također usvojen jučer,a riječ je o Odluci o preuzimanju tražbina Republike Hrvatske od NK "Istra 1961". Na temelju odluke Vlade RH preuzimaju se tražbine Ministarstva financija po osnovi duga za porez i druga javna davanja te kamate koje ima NK Istra 1961, što u trenutku donošenja odluke Vlade iznosi 4.373.846,52 kn. Grad će i ove godine sufinancirati nabavu školskih udžbenika za učenike osnovnih i srednjih škola, ukoliko su korisnici pomoći za stanovanje, a to pravo nisu ostvarili putem Centra za socijalnu skrb. U tu je svrhu u Proračunu osigurano 30.000,00 kn.

Navedeni, kao i svi ostali akti gradonačelnika doneseni od 04. do 11. kolovoza 2011. godine, dostupni su na službenim internetskim stranicama Grada Pule u poglavlju 'Akti gradonačelnika'.