Novosti

12/08/2011

Teranke na prijemu kod gradonačelnika

Prvi čovjek grada Pule Boris Miletić upriličio je danas prijem za voditelja i članice ženske klape Teranke koje su od 28. srpnja do 3. kolovoza 2011. godine boravile u ruskom gradu Sankt Petersburgu i kao jedine predstavnice Hrvatske sudjelovale na međunarodnom natjecanju zborova. Teranke su na ovom prestižnom festivalu održale dva koncerta i natjecale se u dvije kategorije, a u kategoriji folklorne glazbe pobijedile su i osvojile veliki zlatni pehar, dok su u kategoriji 6 s ansamblima do 12 pjevača, osvojile drugo mjesto i srebrni pehar.

Kako su i same danas izjavile, ovo je natjecanje jedna od najistaknutijih kulturnih manifestacija Rusije gdje zborovi iz svih zemalja svijeta nastupaju u najboljim koncertnim dvoranama St. Petersburga,natječući se u 11 kategorija. Ove je godine festival okupio 41 zbor i vokalni ansambl iz Rusije, Bjelorusije, Slovačke, Italije, Srbije, Kine, Brazila, Izraela, Ukrajine, Grčke, Švedske, Armenije, Švicarske i Hrvatske. Miletić im je i ovim putem čestitao na iznimnom uspjehu uručivši im prigodne cvjetne aranžmane.

U ležernom razgovoru s gradonačelnikom Teranke su otkrile kako su imale niz problema na putovanju prema St. Petersburgu;otkazana su im čak tri leta i na festival su stigle s gotovo dva dana zakašnjenja, no unatoč umoru i preprekama, ostvarile su najveći uspjeh koji se mogao postići na ovom profesionalnom natjecanju. Na kraju susreta, gradonačelnika i ostale prisutne Teranke su oduševile izvedbom narodne dalmatinske pjesme Bukovica.

Od svibnja ove godine klapu vodi Danijel Dražić, dok su članice klape zaslužne za uspjeh: Gordana Žgomba, Morena Peruško Butorac, Irena Vladisavljević, Melanie Andrić Vurušić, Jadranka Celić Bernaz, Kristina Puh, Diana Mirković i Tatjana Merkl.