Novosti

18/08/2011

Predstavljen program "Pulske noći - ulicama našeg grada"

Iduće subote, 20. kolovoza 2011. godine, u Puli će se održati šesta po redu tradicionalna gradska fešta "Pulska noć - ulicama našeg grada". Danas je u prostorijama Gradske palače održana konferencija za novinare na kojoj su organizatori predstavili bogat program ovogodišnje manifestacije. Predstavljanju programa nazočili su, osim gradonačelnika Pule Borisa Miletića, suorganizator Budimir Žižović, direktor agencije Avenue Vlado Orlić, direktorica TZ Pula Sanja Cinkopan Korotaj, zatim direktor regionalnog centra Zagrebačke banke Valter Šarić te voditeljica odsjeka za kulturu Grada Pule Lidija Musi.

Prema riječima Budimira Žižovića, fešta iz godine u godinu privlači sve više građane te se nada kako će i ove godine mnogi uživati u gastro-glazbenom programu. Direktorica pulske TZ Sanja Cinkopan Korotaj naglasila je kako TZ Grada Pule kao pokrovitelj uključena u ovu manifestaciju od samog početka te smatra kako je Pulska noć idealna prilika za zabavu i upoznavanje grada, a namijenjena je svima, kako domaćem stanovništvu tako i mnogoborojnim stranim gostima. Zagrebačka banka i ove je godine generalni sponzor manifestacije, a njen regionalni direktor Valter Šarić izrazio je zadovoljstvo dosadašnjom suradnjom s Gradom.

Simbolički ispraćaj ljetne sezone uz bogat zabavni program protezat će se od Foruma, ulicom Sergijevaca, Danteova trga, Portarate do Giardina. Otvaranje fešte počinje tradicionalno na pulskom Forumu gdje će građane zabavljati Cocktails band, Serđo Valić & Duo Magnolia i KUD Uljanik, dok u ulici Sergijevaca nastupaju Domino Band i Fiorin jazz orchestra. Danteov trg rezerviran je za disco glazbu na otvorenom, dok na Portarati nastupa Zbor Zaro, Anelidi i Vesna Nežić Ružić te Alen Vitasović & Company bend. Na Giardinima pak mnogi će uživati u glazbi Dream Project Benda, The Live Benda i Quinteta Fjaka, a po simboličnoj cijeni od 15,00 kn svatko se može počastiti srdelama s gradela,i vinom.

Prvi čovjek grada Boris Miletić zahvalio je svim organizatorima i sponzoru na uloženom trudu te je na kraju pozvao sve Puležane da u što većem broju dođu na feštu i lijepo se provedu.