Novosti

18/08/2011

Ana Milovan - dobitnica Nagrade za mlade "Uključi se!"

Gradonačelnik Pule Boris Miletić te pročelnik Upravnog odjela za društvene djelatnosti Erik Lukšić, primili su danas u prostorijama Gradske palače dobitnicu ovogodišnje Nagrade za mlade "Uključi se!" Anu Milovan.

Kako je i sama pojasnila, nagrada je to koja se dodjeljuje mladoj osobi ili skupini mladih za značajan doprinos ostvarivanju pozitivnih društvenih promjena u lokalnoj zajednici ili na nacionalnoj razini u širokom polju tema, a Ana je kao mlada angažirana osoba ostvarila značajna postignuća već prije navršene 18. godine. Mlada i angažirana osamnaestogodišnjakinja, koja dolazi iz malog sela Tršićani nadomak Pule, od svoje 14. godine aktivna je volonterka u udruzi ZUM. Ove je godine završila gimnaziju, s odličnim uspjehom položila državnu maturu gdje se pozicionirala među prvih 30 na većini fakulteta u Hrvatskoj, a svoje obrazovanje nastavlja na Fakultetu za elektrotehniku, računalstvo i informatiku na mariborskom sveučilištu gdje će odabrati studijski program Medijske komunikacije.

Izbor studija, prema riječima pročelnika Lukšića uopće ne čudi jer je Ana sudjelovala na projektu popularizacije školskog sporta nazvanog 3N - akronim za T(elevizija), R(adio), I(nternet) N(ovine) i svojim nesebičnim doprinosom u velikoj mjeri ga označila. Na izuzetnoj nagradi čestitao je potom i gradonačelnik Miletić koji je, uručivši joj cvijeće, zahvalio na svemu dobrome što je za ovaj grad napravila te joj poželio sreću u budućim aktivnostima.