Novosti

19/08/2011

Slanjem poruka i dijeljenjem zagrljaja okončani Dani mladih u Puli

Na pulskim Giardinima danas je održana posljednja u nizu akcija povodom obilježavanja ovogodišnjih Dana mladih u Puli. Riječ je o aktivnosti javnog karaktera, odnosno javno-zagovaračkoj akciji pod nazivom "Send a message - Poruke mladih". Akcijom se željelo dati prostora mladim ljudima da na kreativan način pošalju poruku onima kojima je žele poslati, ali možda ne znaju da to mogu ili ne znaju kako to postići. Tako su danas izrađivali razglednice s porukama, a te su kasnije poslane na adrese različitih donositelja odluka, institucija, organizacija i drugih mladih ljudi.

Akciju je, kao i čitavu manifestaciju, podržao gradonačelnik Pule Boris Miletić koji se danas, prije samog početka, ispred Arene susreo s mladim volonterima iz Finske koji u Puli borave u sklopu međunarodnog projekta i programa Mladi na djelu te je zajedno sa njima započeo zanimljivu akciju dijeljenja zagrljaja.

Podsjećamo, od 12. do 19. kolovoza u Puli su organizirani Dani mladih pod sloganom "Naš glas - naša budućnost!" na kojima se nizom aktivnosti poput koncerata, okruglih stolova i debata željela istaknuti važnost ove skupine u društvenom poimanju resursa i nositelja društvenog razvoja.