Novosti

22/08/2011

Zajedno s UNICEF-om Pula gradi bolji svijet

Nakon što je početkom kolovoza odlukom gradonačelnika Pule Borisa Miletića iz sredstava proračunske zalihe proračuna Grada, u znak podrške Somaliji dodijeljen iznos od 10 tisuća kuna, iz Ureda UNICEF-a za Hrvatsku na adresu Grada stiglo je priopćenje koje donosimo u cijelosti:

Poštovani gospodine Miletiću,

od srca zahvaljujemo na solidarnosti koju je Grad Pula iskazao djeci Somalije i njihovim obiteljima. Najveća suša u posljednjih 60 godina ugrozila je cijelu zajednicu, a u više regija proglašeno je stanje gladi. Vaša će donacija pomoći UNICEF-u da čim prije stigne do sviju kojima je pomoć potrebna. Već sada UNICEF koristi sva raspoloživa sredstva kako bi se spasio svaki dječji život, podržavajući, između ostalog, rad 500 centara za pothranjenu djecu. Dostava humanitarne pomoći i lijekova planira se proširiti na dodatnih 150 000 obitelji u južnoj Somaliji, a u Keniji je, zajedno s partnerima, UNICEF pokrenuo masovnu akciju cijepljenja i dostave vitamina A te lijekova protiv crijevnih parazita. No, nećemo stati na tome! Učinit ćemo sve što je u našoj mogućnosti da čim prije spasimo 2,5 milijuna djece u cijeloj regiji, kojima još uvijek prijeti velik rizik od bolesti pothranjenosti.

Najtoplije Vam zahvaljujući što zajedno s UNICEF-om gradite bolji i plemenitiji svijet za svu djecu, srdačmo Vas pozdravljamo!



Lora Vidović

Predstojnica Ureda UNICEF-a za Hrvatsku