Novosti

23/08/2011

Turistička patrola Večernjeg lista - Puli 12. mjesto

Turistička patrola Večernjeg lista, koja već godinama u ljetnim mjesecima obilazi mjesta duž Jadrana ocjenjujući naša najpoznatija ljetovališta, stigla je do kraja. Prevalivši tisuće kilometara u 40ak dana, Večeranjakovi su novinari i ove godine putovali kao tajni reporteri i to kako bi se najlakše uživjeli u ulogu običnog turista. Kao osnovni kriterij pri ocjenjivanju određenog mjesta uzimali su atmosferu koja u njemu vlada, ne zanemarivši pritom ni ponudu koju pruža gostima.

Turistička patrola boravila je i Puli te je od ukupno 30 gradova smjestili na 12. mjesto, i to ispred tradicionalno turističkih odredišta poput Poreča, Šibenika, Opatije, Raba ili Umaga koji su prema njihovim kriterijima ove godine zakazali. Autori ističu da je u gradu poput Pule velik užitak ljetovati, vide ga kao grad u kojem se stapaju povijest i rock'n'roll te zaključuju kako se ovdje čovjek osjeća sjajno!

Nakon što su čitavo ljeto opipavali bilo hrvatskog elitnog i običnog turizma, Večernjakov novinarski dvojac maksimalan broj bodova dao je Hvaru zbog atmosfere i ponude, zatim Bolu na Braču te Korčuli i Dubrovniku.