Novosti

24/08/2011

Art&Music Festival 2011

Od danas pa do 27. kolovoza u Puli traje jedan od najuglednijih i najstarijih festivala novih umjetnika u regiji, Art & Music Festival. Festival, koji je ove godine stigao do svog 15. izdanja, i ovoga puta nudi čitav niz zanimljivih radionica, dokumentarnih filmova, koncerata i nastupa.

Tako do kraja Festivala u CGU "Rojc" traje radionica stripa voditelja Krešimira Certić-Misha. U petak, 26. kolovoza s početkom u 20 sati u utvrdi Casoni Vecchi biti će postavljena izložba radova nastalih na radionicma u sklopu A&M festivala od 2007.-2010. U 20.30. uslijedit će tribina "Slušaj najglasnije!" predavača Zdenka Franjića dok će u 22 sata biti održan multimedijalni memorijalni nastup "Samoupravni socijalizam" - autora Marka Brecelja te projekcija "Zaloigra na Triglavu" (snimak performansa uriniranja vode Zala uz pratnju policijskog orkestra Republike Slovenije). Točno u ponoć publiku će zabavljati DJ Filjo, a potom će se uz obilje gostiju i dobre glazbe obilježiti datum prvog izdanja A&M Festivala koje je otvoreno 26. kolovoza 1993. godine.

U subotu, 27. kolovoza među ostalim nastupaju pulski Sake, Lutajući čidej Zdena iz Zagreba, Dance Mamblita iz Kopra te riječki One Piece Puzzle. Ulaz na sva događanja je slobodan, a pokrovitelji manifestacije su Grad Pula, Istarska Županija te Turistička zajednica grada Pule.