Novosti

30/08/2011

Nova pedagoška godina u pulskim vrtićima u znaku brojnih noviteta

Danas je u sjedištu PU IP Rin Tin Tin održana konferencija za medije povodom početka nove pedagoške godine u pulskim vrtićima prvoga rujna, na kojoj je gradonačelnik Boris Miletić izrazio zadovoljstvo uspješnom suradnjom vrtića i Grada, zahvaljujući kojoj su u slozi i suradnji realizirani objedinjeni upisi djece. Miletić je pritom istaknuo kako je model objedinjenih upisa Grada Pule uzor drugim gradovima te se svojom transparentnošću može smatrati najboljom praksom u toj branši. Upisima se, naime, nastojalo  udovoljiti zahtjevima i potrebama građana te su sva djeca upisana sukladno Pravilniku.
Konferenciji su prisustvovale i  zamjenica pročelnika Upravnog odjela za društvene djelatnosti Elena Puh Belci, ravnateljica PU IP Rin Tin Tin Tamara Brussich te ravnateljica PU Dječji vrtići Pula Mariza Kovačević.
Pročelnica Upravnog odjela za društvene djelatnosti Elena Puh Belci govorila je o Izmjenama i dopunama Pravilnika o upisima u odnosu na prethodnu godinu. Naglasila je da je Povjerenstvo za upise prošireno za dva člana predstavnika privatnih vrtića, a poboljšana je i bodovna situacija za udomiteljske obitelji te djecu koja su pred polaskom u školu. Upješno su provedeni i prelasci iz jedne ustanove u drugu, a u odličnoj suradnji sa MUP-om dostavljena su Uvjerenja o prebivalištu kako roditelji ne bi morali čekati na šalterima. Ove godine je tako zabilježeno dvostruko manje prigovora, a čitava procedura upisa odrađena je u svega mjesec i pol dana.
Ravnateljica PU Dječji vrtići Pula Mariza Kovačević istaknula je kako su vrtići osvježeni, oličeni, a vrtići Izvor i Rožica opremljeni su i novim namještajem. Vrtići Latica i Kaštanjer prebačeni su na novi energenat - plin, stoga se očekuju dodatne uštede u tom segmentu potrošnje.
U Dječjem vrtiću Latica s radom eksperimentalno kreće prva skupina na engleskom jeziku s desetosatnim programom i 24 polaznika. Radi se i na stručnom usavršavanju djelatnika u području likovnog izričaja, a u suradnji sa Sveučilištem u Mariboru.
Ravnateljica PU IP Rin Tin Tin Tamara Brussich napomenula je kako će rezultat stručnog usavršavanja biti prezentiran u ožujku, u vidu scenskih nastupa i umjetničkih izložbi. Izrazila je zadovoljstvo interesom za trosatne programe, najavivši kako nastavljaju i s UNICEF-ovim programom "Prve tri su najvažnije". Zgrada vrtića na Glavinićevom usponu osvježena je, opremljena novim namještajem, obnovljena je didaktika te je sve spremno za novu pedagošku godinu.
Posebno je naglasila i ovogodišnji novitet, rezultat suradnje s Istarskom županijom i IRENA-om, pilot projekt u čijem će okviru na zgradi biti postavljeni solarni paneli, kako bi se za funkcioniranje zgrade koristili i prirodni energenti.