Novosti

07/09/2011

Francuski studenti posjetili pulsku tržnicu

Direktor Tržnice d.o.o. Renato Perc primio je jučer, 6. rujna, grupu studenata iz Francuske. Ovaj posjet organiziran je u sklopu njihovog studijskog putovanja pod nazivom "Commerce et dà©veloppement rural en Croatie" odnosno "Trgovina i ruralni razvoj u Hrvatskoj". Studenti dolaze iz privatne škole "Lycà©e Privà©e Sainte Marie" iz mjesta Aire sur la Lys smještenog u najsjevernijoj francuskoj regiji Nord-Pas-de-Calais ili tzv. Francuska Nizozemska.
U francuskom obrazovnom sustavu, oni su studenti "više škole" koja obuhvaća 2 godine studija nakon mature (BAC +2). Studenti grupe koja je došla u Pulu polaznici su smjera studija Ruralni turizam. 
Uz edukaciju, na ovom putovanju obišli su Brijune, Pulu, Rovinj i Poreč te posjetili Limski kanal i Zlatni rt u Rovinju. U grupi je ukupno dvadeset i devet studenata, a došli su u pratnji 2 profesora. Studenti sami plaćaju putovanje, a organiziraju ga jednom u dvije godine.
Vrlo su zadovoljni svojim putovanjem, oduševljeni pozitivnošću ljudi i čistoćom posjećenih mjesta. Djelatnici Tržnice d.o.o. počastili su svoje goste svježim domaćim grožđem.