Novosti

08/09/2011

Kreće zamjenska sadnja stabala

Izvršenim pregledom gradilišta u Kolodvorskoj ulici na potezu od Akvilejskog prilaza do Splitske ulice utvrđeno je da je nekoliko stabala jako lošeg zdravstvenog stanja, debla su djelomično šuplja i napadnuta različitim bolestima i štetnicima te kao takva, obzirom na prisutnu trulež koja je neka stabla zahvatila u vrlo velikoj mjeri, predstavljaju potencijalnu opasnost za ljude i/ili imovinu.

Ovim vas putem obavještavamo da će danas, četvrtak 08. rujna 2011. godine, započeti radovi na uklanjanju navedenih stabala, pri čemu će biti uklonjeno 6 (šest) stabala ladonje. Po dovršetku radova na uklanjanju bit će izvađen korjenov sustav kako bi se mogla izvršiti zamjenska sadnja na istim lokacijama. Na navedenom potezu izvršit će se i podizanje postojećih kamenih rubnjaka, te postava parkovnih jolica duž nogostupa čime će se osigurati primjereniji životni prostor stablima, a po uzoru na Ulicu Starih statuta, 43. istarske divizije ili Arsenalsku.

Po dovršetku ovih pripremnih radova, na navedenoj lokaciji posadit će se 9 mladih stabala ladonje, čime će se započeti sa zamjenskom sadnjom na području Grada u 2011. godini. Također, zamjenska se sadnja u ovom periodu planira izvršiti i iza CGU Rojc te u parku Monte Zaro.