Novosti

08/09/2011

Otvoren studij informatike na pulskom Odjelu ekonomije i turizma "Dr. Mijo Mirković"

Jučer, 7. rujna 2011. godine, povodom otvaranja novog sveučilišnog preddiplomskog studija Informatike na pulskom Odjelu ekonomije i turizma "Dr. Mijo Mirković" održana je konferencija za novinare koju su održali njegovi pokretači: pročelnik OET-a Valter Boljunčić, voditelj katedre za matematiku, statistiku i informatiku Giorgio Sinković te Jusuf Šehanović i Vanja Bevanda.
Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta izdalo je 4. kolovoza dopusnicu za izvođenje novog preddiplomskog studija informatike.
Jusuf  Šehanović je naglasio da je velika stvar što je OET pokrenuo školovanje informatičara. Istaknuo je da je program vrlo atraktivan te da će studenti koji budu upisali ovaj studij dobiti kompetentna znanja.
Namjera je da se razvije u samostalni odjel, a uskoro će se tražiti dopusnica za izvođenje diplomskog studija. Zasad studij traje tri godine, a organiziranje nastave planirano je u poslijepodnevnim satima kako bi se mogli uključiti studenti uz rad i predavači iz gospodarstva. Dio nastave će se organizirati putem e-učenja, a nakon završenog studija stječe se titula prvostupnika informatičke struke.
Giorgio Sinković rekao je da potreba za informatičkim stručnjacima itekako postoji i to na nacionalnoj i županijskoj razini.
Upisi na studij traju do 17. rujna i na raspolaganju  75 mjesta, 30 za redovite studente, pet za strane državljane i 40 za izvanredne studije. Studenti po završetku mogu upisati diplomski studij poslovne informatike pri OET-u kao i ostale srodne studije u zemlji i inozemstvu.