Novosti

09/09/2011

OŠ i vrtić Monte Zaro obilježili Hrvatski olimpijski dan

Druženjem, igrom i sportskim programom danas je u osnovnoj školi Monte Zaro te istoimenom vrtiću obilježen Hrvatski olimpijski dan. Riječ je projektu proslave sporta i olimpizma koji se obilježava 10. rujna diljem Hrvatske već četiri godine, a do sad je u njemu sudjelovalo više od 420 tisuća građana svih životnih dobi.

Tako su danas učenici 1.a i 1.b razreda sudjelovali na radionici "Igre u parku Monte Zaro", oni 2.a i 2.b u radionici "Sport, sport, volimo sport", učenici viših razreda pod vodstvom učitelja organiziranim pješačenjem stigli su do Valkana dok su oni najmanji, članovi sportske grupe dječjeg vrtića Monte Zaro izveli sportsku himnu, a kasnije se i natjecali u raznim sportskim disciplinama.

Podršku projektu dao je i prvi čovjek grada Pule Boris Miletić koji je u pratnji pročelnika Upravnog odjela za društvene djelatnosti Erika Lukšića posjetio učenike, njihove učiteljice i ravnateljice.

Inače, Hrvatski olimpijski dan ima tri glavna cilja: masovnije uključivanje građana u razne oblike sportskih aktivnosti, razvijanje svijesti o ulozi sporta u službi društva te edukaciju mladih o olimpijskom pokretu i njegovom značaju u svijetu.