Novosti

09/09/2011

Pulska paraolimpijka Jelena Vuković posjetila OŠ Šijana

Danas je Jelena Vuković, poznata hrvatska paraolimpijka, povodom obilježavanja Hrvatskog olimpijskog dana posjetila osnovnu školu Šijana. Cilj ovog okupljanja je poticanje i promicanje sporta u školi. Učenici su na današnji dan došli obučeni u bijele majice budući da bijela boja simbolično povezuje sve zagovornike sporta i zdravog načina života.
Naša poznata paraolimpijka, koja je osvojila brončanu medalju na Olimpijskim igrama u Ateni i oborila državne i svjetske rekorde, govorila je djeci o sebi, svojoj invalidnosti, svom školovanju i sportskim uspjesima.
Naime, Jelena je bila učenica, a poslije neko vrijeme i učiteljica u OŠ Šijana. Podijelila je s učenicima i učiteljima svoja sjećanja na učitelje, kolege i prijatelje iz razreda. Govorila je koliko su njezini prijatelji iz razreda bili dobri prema njoj, koliko su joj pomagali i uvažavali je, te je istaknula da su i oni zaslužni za njezinu samouvjerenost i vjeru u sebe, kojom je kasnije prevladala brojne poteškoće koje su je čekale u sportskoj karijeri, ali i u životu. Dirljiv je bio susret Jelene s učiteljem Mirkom Juričićem kod kojeg je u osnovnoj školi trenirala košarku.
Učenicima je Jelena bila vrlo zanimljiva, a pogotovo njezine fotografije s Olimpijskih igara iz Atene i Pekinga. Sa smješkom je odgovarala na brojna pitanja koja su joj postavljali učenici-sportaši i oni najmlađi u školi.
Svojim duhom, voljom, snagom i pozitivnošću Jelena je poručila prisutnima da se upornošću i trudom mogu ostvariti snovi.