Novosti

14/09/2011

Miletić primio predsjednike sedam Vijeća nacionalnih manjina Grada Pule

Gradonačelnik Pule Boris Miletić i pročelnik Upravnog odjela za financije i opću upravu Danijel Ferić primili su danas u Gradskoj palači novoizabrane predsjednike vijeća nacionalnih manjina Grada Pule. Konstituirajuće sjednice vijeća nacionalnih manjina održane su 26. i 29. kolovoza te 6. rujna ove godine, gdje je sedam od ukupno osam vijeća nacionalnih manjina Grada Pule odabralo svog predsjednika i njegove zamjenike, čime je omogućen nesmetan rad vijeća u ovom mandatu.

Za predsjednika Vijeća crnogorske nacionalne manjine Grada Pule izabran je Božidar Radulović, dok je bošnjačka nacionalna manjina izabrala Merima Omanovića. Nova predsjednica Vijeća slovenske nacionalne manjine Grada Pule je Alojzija Slivar, a srpske nacionalne manjine je Miloš Bajić, dok će funkciju predsjednika Vijeća talijanske nacionalne manjine obnašati Ervino Quarantotto. Vijeće makedonske nacionalne manjine vodit će predsjednik Pande Džonov, Jetiš Bajrami predsjednik je Vijeća romske nacionalne manjine Grada Pule, dok je Petar Palađi predstavnik mađarske nacionalne manjine. Na konstituirajućim sjednicama izabrani članovi Vijeća albanske nacionalne manjine Grada Pule za sada nisu uspjeli izabrati predsjednika. Gradonačelnik Miletić je svima zaželio puno uspjeha u daljnjem radu te naglasio kako se još bolja međusobna suradnja može ostvariti jedino zajedničkim radom i zalaganjem.

Na sjednicama pojedinih vijeća tijekom rasprave je istaknut interes za zbivanja u gradu te želja za primanjem obavijesti o sjednicama Gradskog vijeća, kao i primanjem Službenih novina Grada Pule. Izražena je i želja za sudjelovanjem u radu Gradskog vijeća sukladno zakonskim odredbama o pravima nacionalnih manjina, kroz uključivanje u rad radnih tijela Gradskog vijeća, čime bi vijeća manjina mogla dati doprinos u unaprjeđenju položaja manjina u gradu.