Novosti

16/09/2011

Građani Triera u posjeti gradu prijatelju Puli

Gradonačelnik Pule Boris Miletić, zamjenica gradonačelnika Vera Radolović i pročelnik Upravnog odjela za društvene djelatnosti Erik Lukšić primili su danas u Komunalnoj palači građane Triera, grada prijatelja Pule. Povod susretu je održavanje suradnje i prijateljstva između Pule i Triera. Delegacija grada Triera predvođena predsjednikom Udruge prijateljstva Trier - Pula Hartmutom H. Guerke treći put je u posjeti Puli gdje će boraviti do 17. rujna.
Za vrijeme dosadašnjeg boravka posjetili su Nezakcij, Arheološki muzej Istre i Crkvu Sv. Srca, Opatiju i Labin, a danas će brodom obići pulski akvatorij.
Zamjenici gradonačelnika Veri Radolović dodijeljena je ovom prilikom povelja počasnog članstva u Udruzi prijateljstva Trier - Pula.  
Inače, Pula i Trier pobratimljeni su gradovi od 8. rujna 1970. godine kada je započela vrlo intenzivna suradnja dvaju gradova. Gradu Pulu bratimljenje s njemačkim Trierom predstavlja najstariju Povelju o bratimljenju ikad potpisanu. Suradnja gradova se u protekla četiri desetljeća nadograđivala i potvrđivala najboljim prijateljskim namjerama i dobrom voljom obiju strana. Čvrste veze stvorile su se zahvaljujući kako brojnim susretima u protokolarnim prigodama, tako i neformalnim kontaktima i razmjeni kulturnih i ostalih programa. U proteklih nekoliko godina suradnja Triera i Pule je i dodatno intenzivirana.