Novosti

16/09/2011

Gradonačelnik primio nagrađene pulske mažoretkinje

Pulske mažoretkinje na nedavno održanom Europskom prvenstvu u Zagrebu osvojile su vrijedne medalje i ostvarile zapažene nastupe, a kako bi im osobno čestitao na uspjehu, prvi čovjek grada Pule Boris Miletić organizirao je danas prigodan prijem.
Najveće Europsko prvenstvo mažoretkinja održano je pod visokim pokroviteljstvom predsjednika RH Ive Josipovića, a okupilo je 102 formacije, 113 neformacije i 2.514 natjecatelja iz 16 zemalja: BIH, Bugarske, Crne Gore, Češke Republike, Francuske, Italije, Mađarske, Rumunjske, Srbije, Slovačke, Slovenije, Španjolske, Švicarske te Velike Britanije.
Kadetski sastav pulskih mažoretkinja osvojio je 4. mjesto,dok su se juniorke s Europskog prvenstva vratile s brončanom medaljom, koju su izborile u konkurenciji od 20 mažoret timova iz cijele Europe. Čestitavši im na uspjehu Miletić je naglasio kako su mažoretkinje ponos Grada Pule koje dostojno predstavljaju svoj grad gdje god se pojave.
Kako su i same danas izjavile, nakon prvenstva vraćaju se redovnim treninzima i pripremama za nadolazeću audiciju za prijem novih članica jer uskoro kreće nova sezona.