Novosti

16/09/2011

Početak jesenskih akcija odvoza krupnog otpada

Grad Pula u suradnji s mjesnim odborima organizira jesenju akciju sakupljanja glomaznog otpada. Tijekom jeseni ta će se akcija organizirati svakog vikenda u pojedinom mjesnom odboru. Mjesni odbor odredit će lokacije gdje će biti smješteni kontejneri u koje će građani moći odlagati glomazni otpad (bijelu tehniku, stari namještaj itd.). U slučaju da građani pojedinog mjesnog odbora ne budu imali dostupan kontejner, pozivom na broj 638-400 moći će dogovoriti besplatno preuzimanje krupnog otpada. Svrha tih akcija je selektivno izdvajanje otpada na način da svaka vrsta otpada završi na odgovarajućem mjestu te da se spriječi nastanak divljih odlagališta.
Prva akcija sakupljanja glomaznog otpada održat će se 17. i 18. rujna u dva mjesna odbora - MO Monvidal i MO Nova Veruda.
U Mjesnom odboru Monvidal kontejneri za glomazni otpad nalazit će se u Pazinskoj ulici ispred kućnog broja 23, na raskrižju Monvidalske i Studenčeve ulice (kod trafostanice), Valvidalska ulica (preko puta kbr.13) i u Bujskoj ulici (kod garaža).
U Mjesnom odboru Nova Veruda kontejneri za glomazni otpad nalazit će se na sljedećim lokacijama: u Palisinoj ulici preko puta kbr. 94,96,98, na kraju Gervaisove ulice, u Gervaisovoj ulici na odvojku iza kbr.14, na raskrižju s Mardeganijevom i Palisine, na parkiralištu igrališta Vodotoranj-jug 2, u Benussijevoj ulici između kbr.44 i 46, u Coceichevoj ulici preko puta kbr.12, te na raskrižju ulice Monte Paradiso i ulice Vidikovac (prema Vodotornju). Podsjećamo da građani mogu pod glomazni otpad odložiti sav otpad koji se ne može odložiti u postojeće posude, osim građevinskog otpada (šute,prozori, vrata..).