Novosti

21/09/2011

Aktivnosti povodom završetka Europskog Tjedna kretanja

Povodom završetka ovogodišnjeg Europskog Tjedna kretanja sutra će, u četvrtak 22. rujna 2011. u 11.00 sati, pročelnik Upravnog odjela za prostorno uređenje Grada, Giordano Škuflić u pratnji suradnika, održati akciju sadnje stabala s ciljem obnove zelenog fonda Grada Pule u parku Monte Zaro.

Park Monte Zaro nedavno je uređen u okviru EU projekta "INFIORE" i uz pomoć proračunskih sredstava Grada Pule, a prigodna sadnja stabala održati će se na sjevernoj strani parka (od uspona Jurine i Franine prema parku).

Ukupno će se zasaditi pet stabala vrstama koje će slijediti postojeću dendrološku i prostorno-parkovnu arhiktekturu: dva stabla ginka (Ginkgo biloba), dva stabla cedra (Cedrus deodara i Cedrus deodara pendula), te jedno stablo judića (Cercis siliquastrum).

Osim toga, sutra se obilježava i Dan bez automobila pa će stoga biti zabranjeno prometovanje osobnim automobilima od 8 do 17 sati na dijelu Giardina, od raskrižja Laginjina i Anticove (kod INK-a) te od raskrižja Zagrebačke i Dobrićeve do raskrižja Istarske i Zadarske ulice (kod Fine). Navedenim djelom prometovati će samo vozila javnog gradskog prijevoza i dostavna vozila, a promet za osobna vozila bit će usmjeren na Anticovu i Dobrićevu ulicu.

Tijekom čitavog sutrašnjeg dana javni gradski prijevoznik Pulapromet, vršit će besplatan prijevoz građana na svim linijama unutar prve zone grada Pule.