Novosti

22/09/2011

Reagiranje na izjave predsjednika udruge Ladonja o poslovanju pulske bolnice

Nastavno na izjave predsjednika udruge Ladonja, gospodina Plinia Cuccurina, objavljene u Glasu Istre 21. rujna 2011., na stranici 2, vezane uz poslovanje pulske Opće bolnice, a koje su izrečene i na konferenciji koju je za predstavnike medija organizirala ova udruga, donosimo sljedeće reagiranje:

Nažalost, udruzi Ladonja je proizvoljno tumačenje pojedinih događaja, kao i iznošenje neistinitih činjenica postalo uobičajena praksa, a da pritom nisu iskazali ni najmanji interes za provjeravanjem istih. Tako g. Cuccurin obmanjuje javnost navodeći da je u veljači 2011. godine Grad Pula dugovao bolnici 264 tisuće kuna.

Istina je upravo suprotna. Grad Pula je na dan 28. veljače ove godine od bolnice potraživao 2.572.075,36 kuna za dugovanja po osnovi komunalne naknade i naknade za uređenje voda, a što bolnica otplaćuje temeljem sklopljenog Sporazuma o obročnoj otplati duga koji je usvojen na 129. Sjednici Gradskog poglavarstva Grada Pule i objavljen u Službenim novinama Grada Pule br 04/09. Odluka poglavarstva, kao i Službene novine mogu se pronaći na gradskim web stranicama.

Želimo i ovom prilikom istaknuti kako Grad Pula uvijek i u svakoj prilici maksimalno pomaže pulskoj bolnici. Zbog toga joj je i omogućena obročna otplata duga, a Grad je donirao zemljište za izgradnju nove bolnice, koja je u potpunosti oslobođena plaćanja komunalnog doprinosa. Navedene mjere tek su dio mjera koje Grad poduzima kako bio pomogao Općoj bolnici, a njihova ukupna vrijednost premašuje iznos od 15 milijuna kuna.

Gospodinu Cuccurinu, ukoliko je zainteresiran, rado ćemo pobliže pojasniti sve navedene činjenice, a ovim ga putem pozivamo da se suzdrži od iznošenja neistina.