Novosti

22/09/2011

Održan sastanak Eko odbora u OŠ Monte Zaro

U Osnovnoj školi Monte Zaro 21. rujna 2011. godine održana je konstituirajuća Sjednica Eko-odbora. Jedna od školskih eko-koordinatorica Maja Radolović Čalić, profesorica hrvatskog i povijesti, izvijestila je o aktivnostima koje su provođene prošle školske godine u kojoj je stečen Srebrni status Eko-škole  te predstavila bogat Plan djelovanja za 2011./2012. školsku godinu.
Ravnateljica škole Branka Sironić i eko-koordinatorica Maja Radolović Čalić izvijestile su o uključenju škole u međunarodni projekt "Za manje smeća" (Litter Less Campaign) koji se provodi u suradnji s Udrugom "Lijepa naša", a pod pokroviteljstvom Wrigley Company Foundation. Eko odbor je sa zadovoljstvom i oduševljenjem prihvatio ovaj projekt. Aktivnosti, u koje će biti uključeni članovi Eko-odbora i svi učenici i zaposlenici škole, provodit će se od rujna do prosinca 2011. godine. Predsjednica Vijeća učenika Alma Tognon objavila je natječaj za odabir slogana i loga kampanje koji je dogovoren na Vijeću učenika. Na natječaj su pozvani svi razredni odjeli škole, a za najbolji će rad svoj glas moći dati svi učenici, zaposlenici, gosti škole i roditelji. Rad koji dobije najveći broj glasova bit će pobjednički i predstavljat će školu u kampanji.
Predsjednica Eko-odbora i predstavnica Herculanee d.o.o, jednog od kumova škole, mr. Tatjana Mandić Bulić pohvalila je uključenje škole u još jedan projekt i istaknula da je zadovoljstvo pomagati aktivnosti koje bude ekološku svijest.
Predstavnica Turističke zajednice Vesna Jovičić naglasila je da rado pomažu Osnovnu školu Monte Zaro jer promovira Istarsku županiju i ekološke vrijednosti.
Učenici, članovi Eko-odbora, iznijeli su svoja sjećanja na prošlu školsku godinu. Istaknuli su kako ih se posebno dojmio projektni dan i nastava takvog tipa. Učenici 8. razreda Almi Tognon i učeniku 6. razreda Damianu Sokoloviću najviše se svidjela prošlogodišnja terenska nastava na Valkanama i čišćenje plaže.