Novosti

22/09/2011

Kreću radovi na proširenju pulskog groblja

Na današnjoj konferenciji za novinare pročelnik Upravnog odjela za komunalni sustav i imovinu grada Pule Damir Prhat i direktor trgovačkog društva Monte Giro d.o.o. Darko Buršić izvijestili su javnost o novostima i aktivnostima koje se poduzimaju za proširenje i preuređenje pulskog gradskog groblja, najavivši kako bi radovi trebali započeti u prvoj polovini mjeseca listopada.

Prhat je kazao kako je temeljem Zakona o grobljima krajem protekle godine na gradskog Vijeću Pule usvojena nova Odluka o grobljima koja propisuje obavljanje komunalne djelatnosti upravljanja grobljima poput mjerila i načina dodjeljivanja i ustupanja grobnih mjesta, načina njihova održavanja i uvjeta za plaćanje naknade prilikom dodjele grobnog mjesta.

Buršić je podsjetio kako je za uređenje i proširenje groblja izrađena projektna dokumentacija, idejni, glavni i izvedbeni projekt s troškovnikom, predana je sva potrebna dokumentacija Upravnom odjelu za prostorno uređenje i Odsjeku za gradnju te je dobivena potvrda glavnog projekta.

Krajem srpnja ove godine na Javnom natječaju, od pet zaprimljenih pravovremenih ponuda za izvođenje radova, sukladno postupku Javne nabave, donesena je Odluka o odabiru najbolje ocijenjene ponude u otvorenom postupku Javne nabave. Sukladno kriterijima, odabrana je ponuda poduzeća TGT Adriatik d.o.o. Pula s ukupnom cijenom od 8.921.094,91 kn s PDV-om.

Buršić je naglasio kako je 19. rujna 2011. zatvoren natječaj postupka Javne nabave za pružanje usluge nadzora nad izvođenjem radova, supotpisan je Okvirni sporazum o izvođenju radova, a 7. rujna ove godine dat je izvoditelju radova Ugovor br. 1. na supotpisivanje sukladno okvirnom sporazumu za izvođenje, u visini od 4.800.000,00 kuna bez PDV-a. Radovi bi trebali trajati 120 radnih dana, od uvođenja izvođača u posao, koji se planira u prvoj polovici mjeseca listopada. Izvođenje svih radova na rekonstrukciji i proširenju groblja sukladno Okvirnom sporazumu iznose 200 radnih dana. Cijene grobnih mjesta koje bi se ustupale na trajno korištenje građanima, prema Buršićevim najavama, ne bi bile veće od dosadašnjih.

Inače, predmet građenja obuhvaća 5.500 m2 površine na čemu će se urediti 144 obiteljske grobnice za 6 osoba, 81 grobnica za 3 osobe, 372 zemljane parcele, 200 velikih niša, 186 dvostrukih malih niša, 84 niše za kosti, 52 niše za urne te 50,24 m2 površine za posipanje pepela. Financiranje projekta rekonstrukcije i proširenja pulskog groblja osigurano je Financijskim planom društva Monte giro d.o.o. Pula i djelom gradskim proračunom.