Novosti

22/09/2011

Obilježen Nacionalni dan borbe protiv nasilja nad ženama

Kako bi obilježila Nacionalni dan borbe protiv nasilja nad ženama, 22. rujna, Sigurna kuća Istra organizirala je mimohod u Puli.
U povorci su sudjelovale aktivistice Sigurne kuće Istra i drugih udruga, predstavnici Grada Pule, brojni učenici, studenti i građani.
Sudionici su nosili transparente s prigodnim porukama, a povorka je krenula s Foruma, preko ulice Sergijevaca do tržnice. Na tržnici je postavljen štand istarske policije na kojem su se dijelili edukativni materijali s adresama ustanova, organizacija i ostalih institucija koje pružaju pomoć, podršku i zaštitu žrtvama obiteljskog nasilja. Osim tih, dijeljene su i brošure MUP-a "Živim život bez nasilja" koji pozivaju građane na prijavljivanje nasilja nad djecom, kao i svaki drugi oblik nasilja u obitelji.
Ovom akcijom skrenuta je pozornost javnosti na problem nasilja nad ženama i djecom te nasilja među mladima, a uznak sjećanja na sve žrtve obiteljskog nasilja, pušteni su crni baloni. Cilj obilježavanja Nacionalnog dana borbe protiv nasilja nad ženama je senzibiliziranje javnosti,a posebice mladih ljudi, za problem obiteljskog nasilja.