Novosti

27/09/2011

Promet - Montažni kružni tokovi

S ciljem povećanja protočnosti i sigurnosti prometa, Grad Pula pokrenuo je, u suradnji s Hrvatskim cestama i Županijskom upravom za ceste, niz projekata postavljanja montažnih kružnih tokova na najfrekventnijim i najkritičnijim križanjima u gradu. U suradnji s Hrvatskim cestama, prvi montažni kružni tok u Puli na križanju državne ceste DC 66 i Tršćanske ulice ("kod Mlina") pušten je u promet 24. svibnja ove  godine, a 31. svibnja  pušten je u promet i montažni kružni tok na križanju državne ceste DC 66 i Industrijske ulice ("kod Getroa"). Radovi su izvedeni kroz Program održavanja komunalne infrastrukture za 2011. Godinu, a izvođači su Cesta d.o.o. Pula, HEP ODS d.o.o. Pula, Pula parking d.o.o Pula.
Za izvođenje radova koji se provode kroz Program održavanja komunalne infrastrukture Grada Pule izvođači su odabrani na javnim natječajima, kao najpovoljniji ponuđači ili na osnovi toga što je u pitanju trgovačko društvo u stopostotnom vlasništvu Grada Pule.
Sukladno natječaju  za nabavu i postavu, još tri takva montažna kružna toka postavljena su na raskrižjima obilaznice sa Šišanskom, Medulinskom i Premanturskom cestom. Županijska uprava za ceste planirane zahvate financirala je sa 85 posto potrebnih sredstava, dok je Grad Pula sudjelovao sa 15 posto.

 


2. lipnja 2011. godine - Montažni kružni tokovi - Troškovnici