Novosti

30/09/2011

Sportska dvorana talijanskih škola uskoro u funkciji

Sportska dvorana koju bi trebale koristiti dvije talijanske škole u Puli, Osnovna škola "Giuseppina Martinuzzi" i Talijanska srednja škola "Dante Alighieri" uskoro bi trebale biti u funkciji.
Predstavnici Grada Pule, Istarske županije, Tršćanskog narodnog sveučilišta i Talijanske unije u resornom Ministarstvu znanosti, obrazovanja i sporta, s načelnikom za kapitalne aktivnosti ministarstva Petrom Šokićem dogovorili su prije dva dana da će Projektgradnja iz Slavonskog Broda ugovoreni dio posla privesti kraju.
Zamjenik gradonačelnika Pule Fabrizio Radin rekao je kako vjeruje da je ovo posljednji mjesec prije stavljanja dvorane u upotrebu i svečanog čina službenog otvorenja. Osim radova unutar dvorane potrebno je urediti okoliš, što je financijska obveza Grada i Županije, a nedoumicu izvođača radova u materijalnom dijelu treba riješiti Ministarstvo koje je naručitelj radova.
"Bilo je dosta teško vrijeme, prošli smo teške trenutke i stoga sada ipak ne bih želio prejudicirati mogući rok završetka. Ipak, želim naglasiti da nećemo pristati na bilo što, nećemo završiti projekt dok sve ne bude napravljeno kako je dogovoreno", rekao je Radin. 
Da podsjetimo, gradnja ovog sportkog objekta ugovorena je još 2006. godine, a trostrani ugovor potpisali su Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta, kao nositelj projekta, tršćansko Narodno sveučilište, odnosno Talijanska unija te Grad i Županija. Prema prvom ugovoru, objekt je trebao biti dovršen u ožujku 2008. godine. Ministarstvo je raspisalo natječaj i za izvođača radova odabralo Projektgradnju iz Slavonskog broda. Rokovi za realizaciju ovog, dva milijuna eura vrijednog projekta pomicali su se iz godine u godinu, da bi prema posljednjim predviđanjima objekt trebao biti otvoren do kraja ove godine.