Novosti

04/10/2011

Delegacija iz Pule posjetila Graz

Na poziv Grada Graza predstavnici Grada Pule, Hrvatske gospodarske komore - Županijske komore Pula i Arehološkog muzeja Istre, 28. i 29. rujna boravili su u Grazu prigodom otvorenja Jesenskog velesajma u sklopu kojeg će se 2012. godine održati niz manifestacija u čast 40. obljetnice bratimljenja Pule i Graza.

S direktorom velesajma u Grazu održani su razgovori, uspostavljeni kontakti i načelno su dogovoreni programi kojima će se Pula predstaviti u tom štajerskom gradu krajem rujna sljedeće godine. Grad Pula i Istarska županija bit će predstavljeni i u sklopu svečanosti otvaranja velesajma, a djelatnosti gospodarstvenika naše regije bit će izložene tijekom trajanja velesajma, s posebnim naglaskom na prehrambenim i autohtonim eko-proizvodima. Svoje će kulturno nasljeđe Pula u Grazu predstaviti izložbom Arheološkog muzeja Istre i nastupom folklorne skupine. Jesenski velesajam u Grazu traje 5 dana i svake ga godine posjeti u prosjeku oko 70.000 posjetitelja.

Prilikom posjeta Grazu delegacija iz Pule prisutvovala je koncertu Panonske filharmonije iz Pečuha, budući je Pečuh grad pobratim Graza, a nakon toga održan je i prijem kod gradonačelnika Graza Siegfrieda Nagla.