Novosti

04/10/2011

Mikela Ristoski srebrna na Svjetskom prvenstvu u atletici za osobe s intelektualnim teškoćama

Na nedavno održanom Svjetskom atletskom prvenstvu za osobe s intelektualnim teškoćama koje je održano u talijanskoj Genovi, a na kojemu je sudjelovalo 207 atletičara iz 26 zemalja svijeta, boje Hrvatske reprezentacije branilo je troje atletičara koji su ostvarili izvrsne rezultate.

Puljanka Mikela Ristoski, inače članica Atletskog kluba osoba s invaliditetom Medulin, osvojila je dva svjetska srebrna odličja. U skoku u dalj srebrno odličje osvojila je skokom od 5,38 metara, a svjetska prvakinja i rekorderka postala je Poljakinja Karolina Kucharczyk s 5,72 metara. Bronca je pripala Ruskinji Krestini Žukovoj s preskočenih 5,30 metara.

Drugim mjestom i srebrnom medaljom Mikela se okitila i u troskoku preskočivši 10,93 metara. Naslov svjetske prvakinje pripao je Ukrajinki Oleani Marunich sa troskokom od 11,15 metara, dok je brončana bila Tunižanka Rabia Benhaj Ahmed sa 10,36 metara.

Gradonačelnik Pule Boris Miletić uputio je čestitku Mikeli čiji sadržaj prenosimo u cjelosti:



Draga Mikela,

u ime Grada Pule i u svoje osobno, čestitam na izvanredno postignutom uspjehu na Svjetskom prvenstvu za osobe s invaliditetom u Genovi.

Kao i mnogo puta do sada dokazala si da se jedino velikim zalaganjem, marljivim radom i trudom mogu ostvariti ciljevi koji donose sportske i životne uspjehe. Dvije srebrne medalje vrijednosti su koje podsjećaju na prevaljen težak put i neka ti budu motivacija za buduće uspjehe.

U želji nastavka kvalitetnih rezultata na predstojećim Olimpijskim igrama u Londonu 2012. godine, ovom prilikom čestitam tvom treneru i čitavom stručnom osoblju.