Novosti

06/10/2011

Započele 4. Sportske igre Zajednice udruga umirovljenika Istre

U pulskome Domu hrvatskih branitelja otvorene su danas četvrte po redu Sportske igre Zajednice udruga umirovljenika Istarske županije na kojima ove godine sudjeluje preko 160 sportaša. Prema riječima predsjednika Zajednice Brune Stermotića, unatoč recesijskim vremenima kontinuitet igara se nastavlja, a sve to ne bi bilo moguće bez velikog doprinosa Grada Pule i Istarske županije. Čast otvorenju Sportskih igara za umirovljenike pripala je gradonačelniku Pule Borisu Miletiću koji je svima zaželio puno uspjeha u natjecanjima te izrazio želju da se i dogodine ova sportska manifestacija održi ponovno u Puli. U ime Županije prisutne sportaše pozdravio je pročelnik kabineta župana Miodrag Čerina.
Na Sportskim igrama umirovljenika predviđene su discipline u šahu, streljaštvu, pikadu, boćanju i kartanju, a sudjeluju umirovljenici, članovi udruga iz Pule, Fažane, Buzeta, Poreča, Rovinja, Pazina, Žminja i Labina te po prvi put umirovljenici s područja Bujštine, Savičente, Rijeke, zatim članovi Kluba umirovljenika Uljanik te predstavnici Doma za starije i nemoćne osobe "Alfredo Štiglić".
Sportaše na kraju programa, pozdravile su i članice zbora Gradske udruge iz Pule koje su pod vodstvom dirigentice Silve Pavić izvele nekoliko poznatih istarskih skladbi.