Novosti

06/10/2011

Svečano otvoren 14. Obrtnički sajam Istarske županije

Na pulskoj Karolini danas je svečano otvoren 14. Obrtnički sajam Istarske županije koji će se održati od 6. do 9. listopada. Gotovo 200 izlagača svoje će proizvode predstaviti na 1.200 m2 prostora, a među njima je 97 izlagača iz Istarske županije, 88 iz ostalih županija te 13 izlagača iz susjedne Slovenije i Srbije. Na Sajmu će se tako predstaviti ukupno 106 obrta, 27 poduzeća, tri škole, 31 komora, udruženja i ostalih asocijacija, 10 obiteljskih poljoprivrednih gospodarstva te 21 izlagač iz kategorije "ostalo" među kojima su inovatori, samostalni umjetnici i drugi.
Ovom su se prilikom prisutnima obratili Mario Paliska, predsjednik Obrtničke komore IŽ, Jasna Jaklin Majetić, predsjednica HGK - županijske komore Pula, Josip Novogradec, predsjednik Obrtničke komore Virovitičko podravske županije, Miro Dodić, predsjednik uprave IKB Umag d.d., Boris Miletić, gradonačelnik grada Pule, Ivan Jakovčić, župan Istarske županije, Ivan Bubić, državni tajnik u Ministarstvu gospodarstva, rada i poduzetništva i Dragutin Ranogajec, predsjednik Hrvatske obrtničke komore.
Boris Miletić zaželio je dobrodošlicu svim gostima i puno uspjeha svim izlagačima, istaknuvši kako Grad Pula pomaže poduzetnicima kreditnim linijama, ali i javnim radovima. Naime, Grad u ovim teškim trenucima gospodarske krize  javnim radovima daje poduzetnicima posao, a time i mogućnost zapošljavanja novih radnika. Gradonačelnik je stoga apelirao na javni sektor da se trošarine i cijene ne povećavaju te da se osiguravaju javni radovi.