Novosti

07/10/2011

Obilježen Svjetski dan učitelja u OŠ Monte Zaro

Na Svjetski dan učitelja, 5. listopada u školi "Monte Zaro" Pula u poslijepodnevnim satima organizirano je druženje s umirovljenim učiteljicama i učiteljima škole. Ovo druženje je jedna od aktivnosti obilježavanja 50 godina rada škole.
Susret s bivšim radnim kolegicama i kolegama i upoznavanje mladih učitelja je bio pun emocija. Solistička skupina sa solisticom Gloriom Suton, učenicom IVb razreda  pod vodstvom  Tanje Uležić razveselila je goste prekrasnom izvedbom pjesme Srića u dvoglasju. Gabrijela Janjić, učenica Vb recitirala je kanat Oj divojko koji je izmamio gromoglasan pljesak.
Ravnateljica Branka Sironić i predsjednica Sindikata Ljiljana Tončinić pozdravile su goste i iskazale poštovanje njihovom radu. Zatim je mlada učiteljica čeni Rojnić svojim umirovljenim kolegama podijelila čestitke povodom Svjetskog dana učitelja koje su izradili učenici produženog boravka.
Školske kuharice Ljiljana Odobašić i Meri Softić priredile su zakusku i tortu. I dok su svi zadovoljno razgovarali, razmjenjivali sjećanja i hvalili novouređeni interijer škole, mlade školske novinarke Matea Madunić i Gabrijela Janjić iz Vb razreda užurbano su prikupljale informacije od bivših učitelja.
Učiteljica Marija Janković radila je u školi 30 godina (od 1964. godine). Predavala je tjelesno zdravstvenu kulturu i postizala velike uspjehe s učenicima. Marica Mirković, učiteljica razredne nastave prisjetila se kako je rado vodila ritmičku grupu, a njezina kolegica Aliče Blašković grupu čakavčića. Učiteljica matematike Fumica Drandić u školi je radila 45 i pol godina, a obožavala je posao i djecu. Učiteljica njemačkog jezika Branka Pliško u školi je radila 29 godina i sjeća se da je  izmišljala svakojake vesele igre za pionirsku radionicu.Tomislav Mikulandra koji je bio ravnatelj škole 8 godina podsjetio nas je da je škola dobila nagradu Grada Pule.
Učiteljica Danica Kranjc ispričala je jednu zgodnu istinitu školsku priču. Staro, ručno školsko zvono se razbilo. Učiteljica je ravnatelju rekla da će ona sama izraditi keramičko zvono. Ravnatelj je u međuvremenu postavio električno. Priča je doživjela kraj na ovom svečanom susretu. Naime, učiteljica je bivšem ravnatelju donijela i keramičko i staro ručno zvono.