Novosti

12/10/2011

Akti gradonačelnika - 1.000.000 kuna za pulsko poduzetništvo

Gradonačelnik Boris Miletić je danas, 12. listopada u nazočnosti gradskih pročelnika održao tiskovnu konferenciju o aktima donesenim u razdoblju od 29. rujna do 11. listopada 2011. godine. Doneseno je ukupno trideset akata.  

Donesena je Odluka o projektima i mjerama poticanja pulskog gospodarstva u 2012. godini "1.000.000,00+". Ovom Odlukom utvrđuju se projekti i mjere poticanja pulskog gospodarstva u 2012. godini za koje je iz gradskog proračuna predviđeno ukupno milijun kuna. Unutar te svote predviđene su potpore za novo zapošljavanje i uvođenje inovacija u proizvodnji, za poduzetnike početnike i ulaganje u standarde kvalitete, za korištenje obnovljivih izvora energije u gospodarstvu te posebne mjere naplate dospjelog duga uzrokovanog gospodarskom krizom i druge.

Nakon provedene javne rasprave donesen je i Zaključak o utvrđivanju Nacrta konačnog prijedloga Urbanističkog plana uređenja "Marina Veruda". Utvrđeni Nacrt će se uputiti tijelima i osobama određenim posebnim propisima radi davanja mišljenja o poštivanju zahtjeva utvrđenih važećim propisima. 

Donesena je Odluka o sklapanju ugovora o realizaciji projekta za korištenje sredstava spomeničke rente i drugih prihoda Proračuna Grada Pule namjenjenih sufinanciranju zahvata sanacije i obnove krova stambene zgrade u Puli, Maksimijanova 2/Sergijevaca 18. Temeljem raspisanog javnog poziva i postignutog sporazuma sa suvlasnicima spomenute zgrade, ovim aktom se utvrđuje način korištenja sredstava spomeničke rente. Dakle, radi se o još jednoj od  zgrada u Puli koje se obnavljaju u okviru projekta Dolcevita.

Između ostalog, donesena je i Odluka o broju dozvola i raspisivanju javnog poziva za podonošenje zahtjeva za izdavanje dozvola za obavljanje autotaksi prijevoza na području Grada Pula-Pola. Njome se utvrđuje da Grad može izdati 48 dozvola za obavljanje autotaksi prijevoza te se utvrđuje obaveza nadležnog upravnog odjela da raspiše javni poziv za podnošenje zahtjeva za izdavanje dozvola.
Donesen je Zaključak o imenovanju Povjerenstva za polaganje posebnog ispita za vozača autotaksi vozila. Povjerenstva za polaganje posebnog ispita za vozača autotaksi vozila provodit će provjeru znanja kandidata sukladno Pravilniku o posebnom ispitu za vozača autotaksi vozila i Programu ispita. 

Navedeni, kao i svi ostali akti gradonačelnika doneseni od 29. rujna do 11. listopada 2011. godinesu na službenim internetskim stranicama Grada Pule u poglavlju 'Akti gradonačelnika'.