Novosti

12/10/2011

Na pulskom Sveučilištu svečano otvoren preddiplomski studij informatike

Na pulskome sveučilištu Jurja Dobrile pri Odjelu za ekonomiju i turizam "Dr. Mijo Mirković" danas je svečano otvoren novi preddiplomski studij Informatike. U prisustvu predstavnika gospodarskih subjekata i studenata novootvorenog studija, studij Informatike svečano su otvorili pročelnik Odjela prof. Valter Boljunčić i voditelj studija Informatika, prof. Giorgio Sinković. Prof. Boljunčić je naglasio kako su tri godine prošle od kada se pojavila ideja otvaranja novog studija Informatike. Studij se izvodi organizacijski u okviru OET-a, s planom da se osnuje poseban Odjel informatike.

Rektor pulskog Sveučilišta Robert Matijašić istaknuo je važnost studija Informatike za Sveučilište kao cjelinu, ali i za Odjel ekonomije i turizma koji će u početnoj fazi skrbiti za novi studij. Gradonačelnik Pule Boris Miletić izrazio je zadovoljstvo otvaranjem novog studija, istaknuvši kako će Grad i Županija sudjelovati u nabavi informatičke opreme za potrebe novootvorenog studija.

Nakon završene tri godine studija studenti će imati priliku za nastavak studija na smjerovima Poslovna informatika i Informatika, a sam studij osmišljen je zbog velikog interesa gospodarstva za informatičkim kadrovima. Na prvoj godini studija upisano je 30 redovnih i 45 izvanrednih studenata.