Novosti

12/10/2011

Udruzi slijepih Istarske županije Grad Pula dodijelio poslovni prostor

Povodom ovogodišnjeg Međunarodnog dana bijelog štapa, koji se obilježava 15. listopada, gradonačelnik Pule Boris Miletić i pročelnik Upravnog odjela za komunalni sustav i imovinu Damir Prhat danas su Udruzi slijepih Istarske županije predali na upotrebu poslovni prostor u Flavijevskoj ulici na broju 14.

Predsjednik Udruge slijepih Zlatko Kuftić istaknuo je odličnu suradnju s Gradom koja se godinama njeguje i nadograđuje. Ovim činom Grad Pula uvelike olakšava svakodnevno funkcioniranje Udruge, a ovaj prostor od 42 četvorna metra, između ostalog koristit će se za smještanje tandem bicikala koji su nabavljeni kroz program "Dobar dan". Naime, Kuftić je podsjetio kako je riječ o projektu osobne asistencije slijepim osobama koje žive u samačkim kućanstvima na području Istarske županije. Ministarstvo zdravstva i socijalne skrbi izdvojilo je za taj trogodišnji projekt milijun i 920 tisuća kuna, a osim što projekt uvelike pomaže slijepim osobama, njime je omogućeno i zapošljavanje pet osoba sa Zavoda za zapošljavanje na mjesta osobnih asistenata. Posebnost projekta je i kupnja 12 tandem bicikala koje će voziti slijepi i slabovidni uz pomoć asistenata te sada smjestiti u novim prostorijama.

Gradonačelnik Pule Boris Miletić zahvalio je Udruzi na njihovu nesebičnom radu na promicanju prava slijepih i slabovidnih osoba, a osim što je pohvalio rad Udruge i njenih članova, pohvalio je i pulsku ekipu "Učka" koja je na ekipnom prvenstvu Hrvatske osvojila prvo mjesto u elektroničkom pikadu za slijepe osobe.

U znak podrške za njihov trud i rad Miletiću i pročelniku Upravnog odjela za komunalni sustav i imovinu Grada uručene su prigodne zahvale.