Novosti

13/10/2011

Započela 39. sabirna akcija "Solidarnost na djelu"

39. sabirna akcija "Solidarnost na djelu 2011"  zajednička je akcija svih društava Hrvatskog Crvenog križa.
Gradsko društvo Crvenog križa Pula akciju "Solidarnost na djelu" organizira s ciljem prikupljanja materijalnih i financijskih sredstava za pomoć najpotrebitijim obiteljima s područja koje pokriva a to su: Grad Pula, Grad Vodnjan te Općine Barban, Fažana, Ližnjan, Marčana, Medulin i Svetvinčenat.
U akciji će se prikupljati hrana i higijenske potrepštine te financijska sredstva putem novčanih bonova zahvalnosti s oznakom vrijednosti od 1 i 5 kuna koji su numerirani i ovjereni  na poleđini  pečatom Gradskog društva Crvenog križa Pula te donacijama poduzeća uplatama na žiro račun.

Ove godine akcija "Solidarnost na djelu 2011" započinje u četvrtak, 13. listopada:
·  u gradu Puli  - Forum, 13. listopada, "Solidarnost na terenu" - revijalni malonogometni turnir kojeg su osmislili i provode mladi Kluba Crvenog križa Pula, od 12.00 do 16.00 sati, u suradnji s Upravnim odjelom za društvene djelatnosti Grada Pule
· u Crvenom križu Pula, Nobileova 2, 13.listopada, od 07.00 do 17.00 sati  (zahvalni bonovi, hrana, higijena
· u vrtićima i školama (zahvalni bonovi, hrana, higijena) - započinje 13. listopada i traje do kraja mjeseca
· pozivima poslovnom sektoru, započinje 13. listopada i traje do kraja godine
· putem volontera Crvenog križa Pula - započinje 13. listopada i traje do kraja mjeseca

U akciju će biti uključene škole, predškolske ustanove, volonteri Crvenog križa, Klub mladeži Crvenog križa Pula te oko 500 poduzeća s područja koje pokriva Gradsko društvo Crvenog križa Pula, s osnovnim ciljem uključivanja što većeg broja naših sugrađana kako bi, u konačnici, i najmanjim prilozima sakupili značajna sredstva.

Rabljenu odjeću građani mogu donirati tijekom cijele godine u skladištu Crvenog križa, Mažuranićeva 5 (pored Tvornice stakla), svakog četvrtka od 12.00 do 17.00 sati pa tako i u  četvrtak 13. listopada, u isto vrijeme.

Socijalni programi Gradskog društva Crvenog križa Pula usmjereni su, prioritetno, prema našim sugrađanima koji zbog narušenog zdravlja, radne nesposobnosti ili starije životne dobi ne mogu samostalno privrijediti sredstva za življenje i kojima sredstva iz drugih izvora (Centra za socijalnu skrb, socijalnih programa gradova i općina) nisu dostatna za osnovne životne potrebe odnosno nalaze se ispod nacionalne razine siromaštva sukladno Zakonu o humanitarnoj pomoći.

Prikupljena financijska sredstva biti će namjenski usmjerena za:
· nabavu hrane povodom božićnih blagdana za najpotrebitije građane. Prigodni humanitarni paketi s hranom biti će podijeljeni tijekom Tjedna solidarnosti od 08. do 15. prosinca 2011. godine       
· prigodne poklon pakete za osobe s područja koje pokriva Gradsko društvo Crvenog križa Pula, a koje su smještene u ustanovama socijalne skrbi (Vila Maria, Alfredo Štiglić, Centar za rehabilitaciju, Dom za djecu). Prigodne posjete organizirat ćemo u suradnji s djelatnicima Centra za socijlnu skrb Pula u prosincu 2011. godine.

U 2010. godini u akciji "Solidarnost na djelu"  prikupljeno je 48.177,00 kn za koje su osigurani prigodni humanitarni paketi te 1.160 kg hrane. Humanitarnu pomoć primilo je 415 osoba.

Zahvaljujemo na podršci!