Novosti

13/10/2011

Prijem za predsjednike mjesnih odbora Grada Pule

Zamjenici gradonačelnika Pule Vera Radolović i Fabrizio Radin zajedno s pročelnikom Upravnog odjela za financije i opću upravu Danijelom Ferićem, primili su danas u prostorijama Gradske palače predsjednike mjesnih odbora Pule čiji su mandati istekli ili su u tijeku. U ugodnom druženju Radin je istaknuo dobru međusobnu suradnju u proteklom periodu dok je zamjenica Vera Radolović svima poželila puno uspjeha u daljnjem radu..

I predsjednici mjesnih odbora izrazili su zadovoljstvo suradnjom s gradskom Upravom, ističući važnost njihova djelovanja koje se očituje kroz male lokalne akcije, jer sami najbolje znaju što je i na koji način potrebno učiniti na njihovom dijelu grada.

Pročelnik Upravnog odjela za financije i opću upravu, Danijel Ferić predstavio je izmijenjena pravila mjesnih odbora koje je Gradsko vijeće Pule prihvatilo na posljednjoj sjednici, članovi vijeća ubuduće će se birati na neposrednim izborima, a oni će se pak raspisivati istodobno za sve mjesne odbore. Uveden je i dan za održavanje redovnih izbora - posljednja nedjelja u mjesecu siječnju svake četvrte godine.

Inače, na području Grada Pule djeluje 16 mjesnih odbora kao oblik neposrednog sudjelovanja građana u odlučivanju o lokalnim poslovima od neposrednog i svakodnevnog utjecaja na život i rad građana.