Novosti

17/10/2011

3. godišnji susret gradonačelnika i poduzetnika - Pula dobar primjer drugima

14. i 15. listopada u Rovinju se održao 3. godišnji susret gradonačelnika i poduzetnika kojega su organizirale Udruga gradova u Republici Hrvatskoj u suradnji s poslovnim tjednikom Lider.

Ovogodišnji skup vodećih ljudi lokalne samouprave i poslovne zajednice održan je pod pokroviteljstvom predsjednika Ive Josipovića, a glavne teme oko kojih se raspravljalo na okruglim stolovima, prezentacijama i raspravama bile su investicije u lokalnoj samoupravi, zeleni gradovi i inovativno poslovanje u gradovima.

Ovaj susret ima za cilj naglasiti potrebu za aktivnom ulogom lokalne samouprave u poticanju poduzetničke djelatnosti, a ovogodišnje izdanje okupilo je 200-tinjak sudionika.

U sklopu susreta održane su brojne prezentacije, a jednu od njih održao je i pročelnik Upravnog odjela za financije i opću upravu Grada Pule Danijel Ferić koji je govorio o e-poslovanju gradske uprave. Ferić je istaknuo kako je Pula prva jedinica lokalne samouprave u Hrvatskoj koja je prešla na cjelovito ePoslovanje, prikazao je povijesni tijek uvođenja elektroničkog sustava poslovanja te je okupljene upoznao s brojnim prednostima e-poslovanja poput povećanja efikasnosti gradske uprave, smanjenja troškova poslovanja ili praćenja statusa rješavanja predmeta putem službenih web stranica grada.

Na susretu se, osim o pulskom, moglo čuti i o ostalim dobrim primjerima gradova u Hrvatskoj i inozemstvu koji su ugradili načela održivog razvoja u cilju razvoja što kvalitetnije poduzetničke klime.