Novosti

21/10/2011

Akti gradonačelnika - U izradi Katalog investicija u pulskom gospodarstvu

Gradonačelnik Boris Miletić je danas, 21. listopada u nazočnosti gradskih pročelnika održao tiskovnu konferenciju o aktima donesenim u razdoblju od 12. do 20. listopada 2011. godine. Donesen je ukupno dvadesetjedan akt. 
Među ostalima, donesena je Odluka o izradi Kataloga investicija u pulsko gospodarstvo, koji će sadržavati najznačajnije investicijske projekte, poslovne zone koje su GUP-om predviđene za gospodarsku namjenu, podatke o infrastrukturnoj opremljenosti, podatke o atraktivnim gradskim zemljištima, podatke o cijeni zemljišta, komunalnog doprinosa, komunalne naknade i slično. Svrha Kataloga je doprinosi pomoć u privlačenju poduzetnika - potencijalnih investitora u pulsko gospodarstvo.
Zatim je donesena Odluka o posebnoj mjeri naplate dospjelog duga uzrokovanog gospodarskom krizom. Njome se poduzetnicima omogućuje reprogram dospjelog i nenaplaćenog, odnosno neplaćenog duga po osnovi komunalne naknade, komunalnog doprinosa i zakupa poslovnog prostora nastalog do 30. lipnja 2011. godine. Pisani i obrazloženi zahtjev za reprogram moći će se podnijeti, temeljem javnog poziva, do 31. ožujka 2012. godine.
Donesena je Odluka o prihvatu ponude i sklapanju ugovora o isporuci i korištenju računalnih programa te Grad Pula uvodi u svoj sustav poslovanja Lokalnu riznicu. Ovom Odlukom se, nakon provedenog prethodnog postupka odabira, ponuda za korištenje računalnih programa u sustavu riznice, tvrtke Libusoft Cicom iz Zagreba, utvrđuje kao najpovoljnija (68.105,40 kn).  
U navedenom je razdoblju doneseno i Rješenje o imenovanju privremenog skrbnika jer nositelj prava građenja i plodouživatelj zemljišta u Povijesnoj jezgri Grada Pule (PZ ulaganja d.o.o.) ne postupa s kulturnim dobrom s dužnom pažnjom (ne čuva ga, ne održava ga redovno tj. ne provodi mjere zaštite). Temeljem prijedloga Konzervatorskog odjela u Puli Ministarstva kulture RH, ovim Rješenjem se Upravni odjel za komunalni sustav i imovinu Grada Pule imenuje privremenim skrbnikom predmetnog kulturnog dobra.
Navedeni, kao i svi ostali akti gradonačelnika doneseni  12. do 20. listopada 2011. godine su na službenim internetskim stranicama Grada Pule u poglavlju 'Akti gradonačelnika'.