Novosti

21/10/2011

Gradonačelnik i župan izgradnjom kažuna otvorili 9. Hand Made Fest

U Domu hrvatskih branitelja u Puli danas je, prigodnim programom, otvoren deveti po redu Festival ručnih izrada, maštovitosti i dizajna, Hand Made Fest. Riječ je o festivalu koji za cilj ima očuvanje i promicanje jedinstvenih vrijednosti ručnih izrada, proizvoda i usluga neprocjenjive vrijednosti i prvi je festival takve vrste u zemlji.

Otvorenje sajma svake je godine zamišljeno kao jedinstven, maštovit i originalan događaj, pa su tako ove godine istarski župan Ivan Jakovčić i pulski gradonačelnik Boris Miletić zajedničkim snagama izgradili istarski kažun te sajam službeno proglasili otvorenim.

Direktorica festivala Lela Blekić izrazila je zadovoljstvo što je ovogodišnji sajam još veći i bogatiji od proteklih izdanja, a jedna od novina je i "Mali dječji salon" u kojemu će se tijekom trajanja festivala oni najmlađi moći igrati, izrađivati predmete u kreativnim radionicama, slikati i pričati priče, dok im roditelji istovremeno nesmetano uživaju u kreativnosti šarolikih štandova.

Istarski župan Ivan Jakovčić čestitao je organizatorima i pohvalio je izlagače kazavši pritom kako su vrijednosti koje sajam promiče; maštovitost, rad vrijednih ljudi i kreativnost, ono što krasi istarsku regiju i čime se svi moramo ponositi. Prvi čovjek najvećeg istarskog grada, Boris Miletić s ponosom je istaknuo kako je Pula, nakon Obrtničkog i sajma brodske opreme Pula Boat Fair, otvorila još jedan uspješan i originalan sajam koji iduće godine slavi svoju 10., jubilarnu godišnjicu.

Ovogodišnje izdanje sajma okuplja preko 200 izlagača iz Hrvatske i regije, a osim samih štandova, u sklopu popratnih programa predviđene su brojne zanimljive kreativne radionice. Hand Made Fest otvoren je do nedjelje 23. listopada od 9.00 do 20.00 sati.