Novosti

25/10/2011

Započeli radovi na uređenju pulskog groblja Monte Giro

Kao što je i najavljivano, danas su službeno započeli radovi na proširenju i uređenju pulskog groblja Monte Giro. Otvorenju radova prisustvovali su pulski gradonačelnik Boris Miletić te direktor trgovačkog društva Monte Giro Darko Buršić.

Ovom prilikom Miletić je istaknuo kako se radovima čini značajan korak unaprijed jer Pula raste, a cilj je zadovoljiti rastuće potrebe stanovništva. "Ovom investicijom javni pomaže privatnom sektoru jer se na taj način zapošljava nova radna snaga odnosno domaće tvrtke, što je veoma važno pogotovo u ovo vrijeme krize i recesije", kazao je prvi čovjek grada Pule.

Direktor trgovačkog društva Monte Giro Darko Buršić ponovio je kako je izvođač radova odradio pripreme, očistio visoka stabla, a uslijedit će zemljani i betonski radovi. "Rok za dovršenje radova je 200 radnih dana, odnosno do kraja iduće godine" rekao je direktor Monte Gira Darko Buršić.

Investicijom, vrijednom 8.900.000 kuna, groblje će osim novim grobnim mjestima biti opremljeno i jednim posebnim mjesto za posipavanje pepela. Buršić je među ostalim istaknuo kako će se za stara grobna mjesta vršiti procjena i licitacija, a nova grobna mjesta neće biti skuplja od postojećih.

Kako bi građani nesmetano mogli obilaziti posljednja počivališta svojih najmilijih, osim micanja stabala izvan kruga groblja, drugi radovi neće se izvoditi za vrijeme Dana mrtvih i blagdana Svih svetih, zaključio je Buršić.