Novosti

25/10/2011

Prijem povodom Dana darivatelja krvi

Gradonačelnik Pule Boris Miletić i istarski župan Ivan Jakovčić primili su danas u Komunalnoj palači jubilarne darivatelje krvi povodom Dana darivatelja krvi.
Prijemu su nazočili i predsjednica Gradskog društva Crvenog križa Pula i spec. transfuziologije OB Puladr. Arne Slivar, voditeljica Djelatnosti za transfuziologiju OB Pula dr. Saša Benazić i ravnateljica Gradskog društva Crvenog križa Pula Nevija Srdoč.
Župan Jakovčić iskreno se zahvalio svim darivateljima krvi i istaknuo kako je taj čin zaista humana gesta te naglasio zadovoljstvo zbog senzibiliteta građana prema ovoj vrsti pomoći što je za svaku pohvalu.
Gradonačelnik Boris Miletić izjavio je da je upravo pomaganje drugima najljepša ljudska gesta i istaknuo da upravo darivatelji krvi to svojim plemenitim činom dokazuju. Zahvalio se svim darivateljima, ali i liječnicama i predstavnicima Crvenog križa koje godinama uspješno rade i potiču ljude da upravo ovim plemenitim činom brinu o drugima.
Gradonačelnik Miletić i župan Jakovčić uručili su darivateljima prigodne zahvalnice u znak priznanja za nesebično davanje i doprinos potrebitima.
Inače, Dan darivatelja krvi obilježava se 25. listopada svake godine u spomen na prvo organizirano prikupljanje krvi širom Hrvatske 25. listopada 1953. 

Jubilarni darivatelji krvi i krvne plazme za 2011. godinu  

50 darivanja krvi 

Bosak Dalibor
Brodarić Dražen
Čelić Savo
Čertanc Franc
Kaić Toni
Kelemen Karlo
Kršulj Alen
Lucchetto Silvano
Mihovilović Valter
Nenadović Dragan
Rukelj Ivan Livio
Udović Anton
Vidaković Slobodan
Živolić Ecio 

75 darivanja krvi

Buić Dean
Kontošić Igor
Korman Samir
Pokorn Zoran
Sever Darko
Valčić Ante