Novosti

27/10/2011

Svečano otvoren 8. simpozij distrofičara Istre - Ususret zdravlju 2011

U pulskome hotelu Histria započeo je danas osmi po redu simpozij distrofičara Istre - Ususret zdravlju 2011.

Nakon prigodnog programa plesnog studija Zaro, predsjednik Društva distrofičara Istre Davor Komar pozdravio je brojne okupljene goste i prijatelje Društva iz cijele Hrvatske. Komar je istaknuo kako u radu ovogodišnjeg simpozija sudjeluju 24 vrhunska predavača koji će do 28. listopada, razgovarati o važnim problemima i izazovima osoba s invaliditetom, a očekuje se više od 650 sudionika.

U ime istarske županije okupljene je pozdravio i zamjenik istarskog župana Vedran Grubišić koji je naglasio kako će Županija uvijek rado biti partner Društvu koji toliko brine o osobama s invaliditetom.

Okupljene je potom pozdravila i pravobraniteljica za osobe s invaliditetom Anka Slonjšak istaknuvši kako njezin Ured ima prvenstveni cilj zaštititi i promicati prava osoba s invaliditetom što je i u duhu samog cilja simpozija.

Čast da otvori 8. simpozij distrofičara Istre pripala je pulskom gradonačelniku Borisu Miletiću, koji je pohvalio rad Društva kazavši kako je dobro upoznat s njenim radom. Istaknuo je da ljudi koji rade, programi i aktivnosti koje Društvo provodi zaslužuju svako priznanje i zavređuju priznanje.

A priznanje je organizator, Društvo distrofičara Istre, posebno dodijelio Gradu Puli i gradonačelniku Borisu Miletiću te predstavnicima partnera i sponzora simpozija Puljanci d.d., tvrtci Bauerfeind, Arenaturistu te HAK-u.

Pokrovitelji ovogodišnjeg simpozija su Ministarstvo zdravstva i socijalne skrbi, Ministarstvo obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti te Istarska županija.