Novosti

27/10/2011

Akti gradonačelnika - Izjednačena vrijednost boda za pulske studente i studente na studijima izvan Grada Pule

Gradonačelnik Boris Miletić je danas, 27. listopada u nazočnosti gradskih pročelnika održao tiskovnu konferenciju o aktima donesenim u razdoblju od 21. do 26. listopada 2011. godine. U navedenom je razdoblju doneseno ukupno osam akata.
Tako je donesena Odluka o najvišem iznosu cijene usluge autotaksi prijevoza na području Grada Pula-Pola i naknadi za polaganje posebnog ispita, a sukladno odredbi Odluke o autotaksi prijevozu koja propisuje da Gradonačelnik utvrđuje najvišu cijenu te usluge. Prije njezina donošenja pribavljena su mišljenja relevantnih subjekata: Udruženja obrtnika Pula, Gradske udruge Matice umirovljenika Pula, Sindikata umirovljenika Hrvatske Podružnice Pula, Savjeta mladih Grada Pule i Društva za zaštitu potrošača Istra Pula.
Između ostalog, donesen je Pravilnik za dodjelu stipendija Grada Pule, kojim se uređuje način dodjele, korištenja i prestanka korištenja stipendije studentima preddiplomskog i diplomskog studija. U odnosu na prethodno razdoblje, ovim Pravilnikom se izjednačuje vrijednost boda za studente koji su na studijima izvan Grada Pule i studentima na studijima u Gradu Puli.
Navedeni, kao i svi ostali akti gradonačelnika doneseni od 21. do 26. listopada 2011. godine su na službenim internetskim stranicama Grada Pule u poglavlju 'Akti gradonačelnika'.