Novosti

31/10/2011

Konferencija za medije - Predstavljanje programa "Javni radovi za ljepši grad"

Gradonačelnik Pule Boris Miletić, pročelnik Upravnog odjela za financije i opću upravu Grada Danijel Ferić, direktor Pula Herculanee d.o.o Igor Stari i predstavnici pulske područne službe Hrvatskog Zavoda za zapošljavanje, održat će u srijedu, 2. studenoga, u 12,00 satikonferenciju za medije na kojoj će predstaviti program Javni radovi za ljepši grad.
Konferencija za medije održat će se u Rovinjskoj ulici br. 5 (sjeverna strana CGU Karlo Rojc, kod Skloništa br. 15)  



Projekt Javni radovi za ljepši grad
Zapošljavanje u programima javnih radova pod nazivom "Javni radovi za ljepši grad" aktivna je mjera kojom se promovira integracija i borba protiv diskriminacije osoba koje se nalaze u nepovoljnom položaju na tržištu rada s ciljem zapošljavanja na društveno korisnom radu te ublažavanja posljedica dugotrajno nezaposlenih osoba. Realizacijom ovog projekta omogućuje se ponovni ulazak na tržište rada većeg broja dugotrajno nezaposlenih osoba.
Cilj projekta je uređivanje javnih površina koje nisu uključene u redovito održavanje, a trebaju se održavati zbog važnosti i namjene (skloništa), površina koje su namjenjene za igru i provođenje slobodnog vremena djece i mladih (dvorišta dječjih vrtića, osnovnih škola, zgrada Udruga, dječjih igrališta), čišćenje obalnog pojasa, gradskih i prigradskih šumica, Vallelunge i Hidrobaze.
Inicijator ovog projekta je Grad Pula, a izvršitelj Pula Herculanea d.o.o.