Novosti

02/11/2011

U Puli započeo program "Javni radovi za ljepši grad"

Gradonačelnik Pule Boris Miletić predstavio je danas program javnih radova pod nazivom "Javni radovi za ljepši grad" koji su započeli u Rovinjskoj ulici.

Prema Nacionalnom planu za poticanje zapošljavanja za 2011. i 2012. godinu, Hrvatski zavod za zapošljavanje započeo je s provedbom mjera poticajnog zapošljavanja koje su u njihovoj nadležnosti. Ovi su javni radovi aktivna mjera kojom se promovira integracija i borba protiv diskriminacije osoba koja se nalaze u nepovoljnom položaju na tržištu rada, a s ciljem zapošljavanja na društveno korisnom radu. Grad Pula predložio je Program javnih radova Hrvatskom zavodu za zapošljavanje koji je program odobrio, a potom sedmero radnika uputio u Herculaneu s kojima je sklopljen ugovor o radu na određeno vrijeme u trajanju od 2 mjeseca. Za isplatu plaća novozaposlenim radnicima HZZZ osigurao je sredstva koja će doznačiti Herculanei u iznosu od 50.000,00 kn.

Gradonačelnik Miletić pozdravio je projekt kazavši kako se njegovom realizacijom omogućuje ponovni ulazak na tržište rada većeg broja dugotrajno nezaposlenih osoba, što je u današnje vrijeme izuzetno bitna stvar.

Direktor pulske Herculanee Igor Stari pojasnio je kako će sedmero novozaposlenih radnika Herculanea angažirati na poslovima uređenja i čišćenja površina koje nisu u sustavu redovnog održavanja te obuhvaćaju čišćenje ulaza u tunelska i atomska skloništa, uređenje dvorišta osnovnih škola, vrtića, ustanova, dječjih igrališta na području mjesnih odbora, ali i čišćenja i uređenja obalnog pojasa, zone kupališta i pomorskog dobra od Valovina do Verudele, kao i dijela Valellunge i Hidrobaze.

Pročelnik Upravnog odjela za financije i opću upravu Danijel Ferić naglasio je kako je program javnih radova drugi program nakon programa osposobljavanja i poticanja zapošljavanja mladih kojega Grad provodi s Hrvatskim zavodom za zapošljavanje, a rukovoditeljica Odjela posredovanja i pripreme za zapošljavanje pulske podružne službe HZZZ Tanja Lorencin Matić istaknula je kako polaznici takvih programa na tržištu rada uvijek lakše pronalaze posao.